Sværmerier i natten

jun 10, 2014 | Arrangementer i mosen, Nyheder

Kom og oplev natsommerfuglenes og flagermusenes forunderlige verden. I ly af mørket og ukendt for de fleste, sværmer store flotte sommerfugle, som man ellers skal til troperne for at se.

Vandflagermus

Natsværmere ligner ikke altid små stumper gammelt tapet: Kom med og oplev et udvalg af forsommerens natsommerfugle. På denne årstid flyver de såkaldte aftensværmere, der alle er store ret farvestrålende og som kan stå i stille svirreflugt som kollibrier foran de blomster de suger nektar fra.

Vi regner med at kunne vise et par eksemplarer frem af nogle af disse særligt flotte natsommerfugle, der i øvrigt også har usædvanligt lange snabler, som kan nå ned i de dybeste blomster. Også mange andre natsværmere vil komme til vores lamper og sukkerlokningssnore.

Dueurtsværmer

Der vil blive en kort introduktion til natsommerfuglenes og flagermusenes forunderlige verden, hvorefter vi vandrer ind på lyngen for ved selvsyn at opleve dyrene når de kommer til lys og sukker eller flyver over området.

Flagermusene vil kunne opleves både mod aftenhimlen og vedhjælp af særlige apparater, der gengiver flagermusenes uhørlige orienteringslyde, så vi kan høre dem.

Husk myggeolie og lommelygte.

Arrangementet finder sted i samarbejde med EU Life projektet Østdanske Højmoser Guldborgsund Kommune.

Turleder: Biolog Martin Vestergaard og Entomolog Alex Madsen.

Mødested: P-pladsen ved Horreby Lyng lørdag den 14. juni 2014 kl 21.30