Nedlukning af hele Danmark har bevirket, at danskerne har haft et stort behov for at besøge naturområder, hvor man har kunne færdes i det fri med god afstand fra sine medmennesker.  ”Corona-effekten” med et stigende antal danskere ude i naturen, har også gjort sig gældende i Horreby Lyng

Særligt i Horreby Lyng har vi i Guldborgsund Kommune også kunne mærke denne ”Corona-effekt. Flere føler måske, at det er lidt ubehageligt, at man skal gå lidt i ”kø”, for at komme ude i naturen i øjeblikket.

I Horreby Lyng har vi opsat publikumstællere ved indgangen til mosen. Vi får hermed et næsten nøjagtigt udtryk for antallet af besøgende. I første del af Corona-perioden er der sket en markant stigning af besøgende på ikke mindre end 170% (11.marts – 25. april) sammenholdt med sidste år. I samme periode har Horreby Lyng har haft max 89 besøgende pr dag mod max 25 sidste år.

Vi er utrolig stolte over, at så mange gæster området, udtaler projektleder Anita Pedersen. Vi kan se, at hver en krone der er givet ud for naturgenopretning af dette område, kommer flerfoldigt tilbage med det antal besøgende, vi har i mosen. Vi håber selvfølgelig, at de får sig en fantastisk naturoplevelse.

Det er jo stadig vigtigt, at vi holder afstand. Der er mange unikke ukendte steder på Lolland Falster, som flere måske ikke kender, steder hvor man sagtens kan færdes og få en spændende naturoplevelse. Vi opfordrer derfor til, at man henter APPen Naturlandet. Naturlandet er en APP, som samler bl.a. vandre-, cykel, ride- og kanoruter på Lolland Falster. På APPen ligger der indtil nu 55 stier og ruter på 1-7 km.