Udkørsel af tømmer

nov 21, 2013 | Nyheder

Vi er nu færdige med, at fælde de fleste nåletræsområder inden på det kommunalt ejede område. I henhold til fredningen skal alle nåletræer fældes, når de er hugstmoden. Vi har haft en-to maskiner kørende i snart tre uger, som har fældet og sorteret efter længde samt tykkelse. Det er gået rimeligt problemfrit, de har været kørt i stykker et par gange og siddet lidt fast men ikke noget alvorligt.

Vi har nu fået en udkørselsmaskine ind. Den har bælter på og har hermed en god fordeling af vægten. Det betyder, at trykket fordeles så meget som muligt, så vi undgår at køre fast. Selv om det har været en meget tør sommer, og der er meget lidt vand i mosen, så har den sidste uges nedbør bevirket, at vi ikke kan få kørt alt tømmeret ud. Der er simpelthen for vådt allerede. Vi er derfor nødt til, at lade noget af det ligge frem til sommer, når vandstanden er naturlig lav i mosen.

Tømmeret bliver kørt ud over på østsiden af mosen ved Lyngfogedhuset. Tømmeret er blevet stablet og det er løbende blevet afhentet af lastbiler, som har kørt tømmeret ned på havnen i Nykøbing Falster. Tømmeret bliver her lastet på skibe og sejlet til savværket Wismar i Nordtyskland.