Kom og oplev hvordan der udføres naturpleje i Horreby Lyng

maj 13, 2015 | Arrangementer i mosen, Nyheder

Følg naturvejlederen ud i den fascinerende højmose og hør om de sjældne planter og dyr, som lever her. Ingen tilmelding, mød bare op.

I anledning af den Europæiske Natura 2000-dag torsdag den 21. maj 2015 inviterer vi til præsentation af, hvordan der udføres naturpleje i Horreby Lyng.

Horreby Lyng er den eneste højmose på Falster og med sine 150ha, fylder den godt i landskabet. Højmoser er en truet naturtype ikke kun i Danmark men også på europæisk plan. På den baggrund er Horreby Lyng udpeget til et særligt naturområde, – et Natura 2000-område som vi er forpligtiget til at passe særligt på. På den baggrund har Guldborgsund kommune i samarbejde med lodsejerne i  Horreby Lyng igangsat et større naturgenopretningsprojekt, som løber frem til 2018. Projektet er finansieret med 20 mio kr fra EU og Miljøministeriet.

Formålet med arrangementet er at gøre offentligheden opmærksom på det Europæiske netværk af særlige værdifulde naturområder – de såkaldte Natura 2000-områder, som Horreby Lyng er en del af.

Der vil blive demonstreret forskellige former for naturpleje i området.

Alle der deltager opfordres til, at hjælpe med at fjerne birkeopvækst og brombærkrat primært på det åbne og tørre stykke på lyngen.

HUSK at medbringe arbejdshandsker, havesaks og gode sko/støvler (beskyttelse mod hugorme).

Tag venner og familie med til informative og hyggelige timer i Horreby Lyng.

Parkering ved p-plads på Spangvej, 4800 Nykøbing F.

For eventuelle spørgsmål til arrangementet kan i kontakte Leder af Natur Frederik Cordes på tlf. 5473 2007 eller projektleder Anita Pedersen på tlf. 5473 1980.

Mange hilsner

Guldborgsund Kommune, Center for Miljø & Plan