Åben hus var en kæmpe succes

jun 2, 2016 | Nyheder

I lørdags den 28. maj holdt Guldborgsund Kommune åbent hus på Horreby Lyng med et utal af forskellige slags aktiviteter.

Der var mulighed for at lære højmosen bedre at kende gennem fugleture, ringmærkning, botaniktur, vandring af det nye ”spor i landskabet”, aktiv naturpleje, natteløb og fremvisning af dyr i natten samt krible-krable aktiviteter for familier.

Vi kan konstatere at lidt over 200 gæster, valgte at ligge deres lørdags aktiviteter ude hos os i mosen, udtaler projektleder Anita Pedersen. Særligt var der stor interesse for krible-krable aktiviteterne. Vores naturvejleder Johnny Madsen havde travlt hele dagen igennem, da der hele tiden kom nye besøgende til. Det var både børn og deres bedsteforældre eller børn og forældre, der var på tur, og som ville ud og se på krible-krable. Der var hele tre børn, der meldte tilbage, at de havde været heldige at se en slange ude i mosen – det bragte selvfølgelig stor begejstring. Men fund af rovedderkopper eller sommerfugle var også noget, der bragte smil og nysgerrighed frem hos børnene, når de kunne se dem under lup eller mikroskop. Enkelte børn fik også lov til at holde nogle af de ringmærkede fugle, som frivillige fra Gedser Fuglestation havde fanget i net rundt omkring i mosen. Alt i alt var det åbne hus børnenes dag.

Åbent hus arrangementet blev afholdt i anledningen af den Europæiske Natura 2000-dag, som er en markering af de sjældne naturtyper i Europa. Horreby Lyng er Falsters eneste højmose og højmoser er en naturtype, der ikke kun er truet og i tilbagegang i Danmark men også på Europæisk plan. Derudover markerede vi, at Danmarks Radio børnekanal Ramasjang i samarbejde med Naturvejlederforeningen i maj måned havde fokus på dyr i børnehøjde.

Åbent Hus arrangementet blev udført i samarbejde med bl.a. Dansk Ornitologisk Forening, Falsters Hjerte, Gedser Fuglestation samt Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen.

Du kan læse mere om Horreby Lyng på www.horrebylyng.dk

Yderligere information:

Projektleder Anita Pedersen tlf. 5473 1980 aped@guldborgsund.dk eller

Naturvejleder Johnny Madsen tlf. 2518 0920 joma@guldborgsund.dk